Осветление на сватбата

Kamelia_and_Stanislav_Wedding_1C0868

НАЙ-ДОБРИТЕ СЪВЕТИ КАК ДА ОБМИСЛИТЕ СВЕТЛИНАТА НА СВАТБАТА СИ, КАКТО ПРАВЯТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ

Най-добрите съвети как да обмислите осветление на сватбата си, както правят професионалистите.
Фотографията е светлина, така че е важно да я обмислите внимателно, ако желаете да получите уникални снимки от вашето сватбено тържество. Красивото, обмислено осветление е абсолютно задължително за вашите сватбени снимки. Честно казано, това е толкова важно за зашеметяващ кадър, колкото камерата.
Закръглих няколко полезни съвета как да обмислите светлината на сватбата си, както правят професионалистите. След това ще бъдете само на няколко крачки по-близо до перфектната галерия от сватбени спомени.

ТАНЦ В ТЪМАТА

Ако диджеят носи собствени светлини, поискайте бял прожектор за първия си танц. Знам, че звучи странно, но сериозно, драматичността и театралността на него прави някои невероятни снимки. О, и аз обичам „димна машина“. Тази перфектна комбинация води до уникални кадри от момента на първия танц.

Сватбен фотограф
ЦВЕТНИ СВЕТЛИНИ

Говорете с техника по осветлението или ди джея, който носи осветление, да не осветява с розови, червени, сини и лилави светлини лицата (освен ако не искате да изглеждате като прекрасен патладжан). Попитайте дали е възможно да имате бяло или топло осветление, поне докато вашият фотограф и видеограф не свършат със снимането. Тогава вашият DJ може да използва всички лилави светлини, които харесва … Това ни помага да постигнем романтичните фотографии, които желаете.
Вижте този пример как може да изглежда лошо осветление върху лицата на хората. Дори моята светкавица не може да извади розовото от лицето.
Наличието на цветно осветление изглежда чудесно за атмосфера, но е ужасно на лица.
Ако все пак държите да има цветове, то осветлението може да служи за фоново осветление върху стени, таван, колони.

ШИРОКО ОТВОРЕНИ ОЧИ

Ако искате вашите официални групови портрети в 15 ч. на пряка слънчева светлина, ще примигвате във вашите снимки. И това би било жалко.
Помислете за посоката на слънцето, когато правите вашите снимки. За препоръчване е да се намери плътна сянка, за да не се налага да примигвате по време на снимките. Когато става въпрос за портрети, доверете се на своя фотограф. Той или тя ще знае всички най-добри алтернативни места, най-ласкателни ъгли и къде може да се намери най-хубавата светлина.

СВЕТЛИНАТА У ДОМА

Когато избирате в коя стая да се приготвите, изберете тази, която отговаря на стила на фотографията, който бихте искали. Стаите с по-малки прозорци са склонни да зададат по-тъмен тон на вашите снимки. А стаи с големи прозорци или множество големи прозорци придават лек и ярък тон на вашите снимки.

Сватбен фотограф Варна
ЗЛАТНИЯТ ЧАС

Искате онази магическа, романтична златиста светлина за вашите портрети? Проверете в колко часа залязва слънцето. През юни слънцето залязва наистина късно, някъде между 21:00 и 22:00.
„Златният час“, както обичат да го наричат фотографите. Грубо казано, златният час е първият час светлина след изгрев и последният час светлина преди залез слънце. Така че, ако бихте искали няколко романтични меки портрети (точно като този по-долу), отделете малко време около златния час.

Сватбена фотосесия
ВИНАГИ СМЕ ОТВОРЕНИ ЗА РАЗГОВОР

Осветлението е съществена част от всяка сватбена фотография и затова поддържайте комуникация с вашия фотограф. Когато сте избрали осветление на сватбата си, кажете на своя фотограф, така че той (и неговият екип) да могат да донесат всичко необходимо за създаване на сватбената фотография, за която сте мечтали.
Общуването е важно за добрия брак, но е важно за добрите сватбени снимки!

Вижте нашите ценови предложения тук

Можете да ни откриете и в социалните медии:

Фейсбук  

Инстаграм