ПЛАН СТЪПКА ПО СТЪПКА ИЛИ ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПОДГОТОВКАТА ЗА ВАШАТА СВАТБА?

Случва се така, че от всички сватбени специалисти, само сватбеният фотограф присъства през целия ден до двойката, вижда всички недостатъци, детайли и по дребни нюанси. Следователно фотографът може да ви разкаже всички подробности за сватбения ден.

Започнете подготовката

Получихте предложение, предстои сватба. Трескаво си спомнянте какво са имали другите на които сте присъствали като гост, започвате трескаво да броите, пари, гости….

На първо място, не бързайте и не се опитвайте да свършите всичко за един ден.

Дори да имате малко време, правете всичко на етапи. Напълно е възможно и сами да си подготвите страхотно сватбено тържество.
Ако е необходимо, сме готови да помогнем, като отговаряме на въпросите ви напълно безплатно.

План за подготовката на сватбата стъпка по стъпка.

1. Първият етап от подготовката за сватбата са вашите мечти, дискусии, цели.
Седнете с вашият бъдещ съпруг и помислете заедно какво искате на сватбата си и какво не. Споделете с него как виждате вашият сватбен ден, не забравяйте да го попитате какво той иска и какво не.
На този етап не мислете за трудностите при подготовката, а мечтайте. На този етап не е нужно да започнете да търсите агенция или организатор.
2. Определете датата
Най-популярните дати за сватба са съботите от май до септември. Тези дни може да имате затруднения с резервациите на специалисти по сватбата, ресторант, ритуална зала.
Започнете подготовката.
3. Ритуал по склюване на брак
Първо трябва да решите мястото и формата на ритуала, дали да е в ритуалната зала или изнесен сред природата или друго място. Запазете час за ритуала по сключване на брак.

4. Бюджет
Направете бюджет, определете колко гости ще поканите на вашата сватба, подгответе поканите и ги разпратете по-рано за да има време да получите отговори колко от поканените гости ще присъстват.
5. Ресторант
Решете формата на сватбата – планирате голяма или малка сватба с банкет в ресторант или без. Ако желаете да е в ресторант, направете запитване дали е свободен за вашата дата.
6. Започнете да търсите специалисти
Много фотографи имат направени резервации година по рано, така, че не отлагайте. Свържете се с нас, за да проверите дали е свободна вашата дата. DJ или оркестър, зависи каква музика искате да има на вашият банкет. Свържете се с хората които сте избрали. Декоратори, може да огледате в интернет или да се допитате до ваши познати, които вече са минали по този път да ви споделят отзиви.
7. Булченска рокля, рокли за шаферките, костюм за младоженеца и шаферите.
Не отлагайте дълго избора на сватбената си рокля, както и костюма за бъдещия ви съпруг. Често направата на булченската рокля изисква време, а понякога и корекции, не желаете това да се случва в последния момент, нали?!

8. Сватбена торта и меню за гостите
С наближаването на месеца със сватбения ден, потърсете сладкар, за вашата сватбена торта. Поискайте ресторанта, да подготви избраното от вас меню за дегустация.
9. Предсватбена фотосесия
Предсватбената фотосесия е добра възможност да се опознаете с вашия сватбен фотограф, за да не се притеснявате от присъствието му в сватбения ден
10. Отдих преди сватбения ден
Оставете си 2-3 дни преди сватбата за почивка от организационната дейност

5 съвета за най-добра сватбена фотосесия

5 съвета за най-добра сватбена фотосесия: Планиране и подготовка: Планирайте фотосесията предварително и осигурете се, че имате достатъчно време за всяка част от нея. Подгответе

Read More »

10 съвета за избор на добър сватбен фотограф

10 съвета за избор на добър сватбен фотограф Изследвайте портфолиото: Разгледайте портфолиото на различни фотографи и внимателно оценете техните работи. Вижте дали стилистиката им отговаря

Read More »

Сватбен ден Валентина и Иван

Сватбен ден Валентина и Иван Една емоционална февруарска сватба! Най-нежните моменти от техния сватбен ден, в който любовта им се превръща в едно, а обещанията

Read More »

Сватбен ден Емилия и Петер

Сватбен ден Емилия и Петер – Созопол Една щура сватба. Поради натоварените графици с Еми и Питър, успяхме да направим среща едва денят преди сватбения

Read More »

Мария и Иван

Сватбен ден Мария и Иван – град Варна Като фотографи на сватбата на Мария и Иван в пленителния град Варна бяхме напълно очаровани от приказната

Read More »
Сватбен фотограф

Сватбен ден Боряна и Георги

Сватбен ден Боряна и Георги Ден изпълнен с динамика, любов и емоции. Боряна и Георги казаха заветното ДА, пред нашите обективи. Благодарим Ви за доверието!

Read More »