6 причини защо трябва да наемете професионален фотограф за сватба

Сватбен фотограф Варна

Когато става въпрос за планирането на вашата мечтана сватба и започнете да събирате разходите, свързани с всички различни неща, е разбираемо да започнете да търсите намаляване на разходите. Не пестете от фотограф за сватба!

Сватбен фотограф

Въпреки това, когато става въпрос за заснемане на вашия сватбен ден, ето 5 причини да не се грижите сами за вашата сватбена фотография и да попитате приятеля си или някой от семейството, който е получил хубава нова камера за Коледа.

ПОЛЗИТЕ ОТ НАЕМАНЕТО НА фотограф за сватба

Имаме 6 важни причини, поради които трябва да наемете професионален фотограф за сватба.

1. ИМА ПОВЕЧЕ ОТ СКЪПА КАМЕРА, ИМА УСЕТ ЗА ФОТОГРАФИЯ

По същия начин художник използва четка, дърводелец използва чук, а писателят използва химикалка, това са само инструменти, по този начин човекът ги използва, като произвежда невероятни творения.

Само защото имат всички тухли, инструменти и доставчици, за да построят къща, бихте ли се доверили на строител на непълно работно време с малко опит, за да построи къщата ви? Повече от вероятно бихте потърсили някой с дългогодишен опит и много щастливи и доволни клиенти, които биха ги препоръчали.

Фотограф за сватба

Искате някой, който знае как да използва камерата, който има опит да прави снимки в различна светлина, различни условия, да композира различни снимки и да ги изпълнява перфектно. Камерата не прави това, фотографът прави това и той е развил своите умения и знания чрез дългогодишен опит и много часове снимане. С това получавате последователност, не една или две зашеметяващи снимки, а цели албуми със стойност.

2. АМАТЬОР ОЗНАЧАВА ПОВЕЧЕ РАБОТА ЗА ВАС.

Професионален фотограф за сватба ще има дългогодишен опит в заснемането на сватби, той ще знае за снимките, които да направи, той ще знае къде да бъде в точното време, може да бъде оставен  да продължи работата си с пълно доверие, като знаете, че ще бъде там, където искате те да бъде.

Фотограф за сватби

Той също така предвижда, какво ще се случи по-нататък, той ще знае графика на деня, вече ще е намерил идеалното място за тези сладки снимки на булката и младоженеца при приготовленията, той ще знае идеалното място в църквата, денят на сватбата не е фотосесия, това е динамично събитие само с един шанс да заснемете тези моменти.

3. ЧУВСТВО НА ЛЕКОТА

Сватбите имат както позиращи моменти, така и екшън кадри. Може да сте поискали няколко групови снимки и позирани снимки, искате да се чувствате спокойно и професионалния фотограф за сватби трябва да може да ви накара да се чувствате комфортно и естествено, не сковано и неудобно, тези моменти са част от вашия сватбен ден, така че те трябва да бъдат забавни и приятни. Това умение е нещо, което идва от опита и от доверието.

Ако се чувствате спокойно, това ще се покаже на вашите снимки, това също ще означава, че се забавлявате повече, чувствате се удобно и не се притеснявате или стресирате, би било точно като да правите снимки с приятели, където няма натиск, просто спокойно забавление и красиви естествени снимки.

4. КАКВО СТАВА, АКО…

Какво ако…? Какво става, ако фотографът се разболее, има спешна ситуация, харддискът на компютъра му се е развалил? Най-лошият сценарий е, че изобщо няма да имате снимки от големия си ден! Професионалният фотограф има план Б – при крайна необходимост, ще намери кой да го замести, винаги има бакъп за своите снимки, съхранява вашите снимки за дълъг перион от време и не на последно място, ще ги обработи професионално. Аматьорът може да няма план Б и може да не е в състояние да си позволи да архивира всичко.

5. ТОВА Е ВСИЧКО, КОЕТО ИМАШ В КРАЯ

След като сватбата приключи, тогава има вълнение от гледането на вашите сватбени снимки, шанс да я преживеете отново, докато видите моменти от деня, които може да сте пропуснали, изрази върху снимки или набор от снимки, които показват момент в деня с гостите ви, който може да сте пропуснали.

Сватбен фотограф Варна

Когато големият ден свърши, освен спомени всичко, което имате, са снимки, снимки, които са съкровище, снимки, които ще покажете на приятели, семейство и деца. Уверете се, че това са положителни спомени, а не книга, която ви напомня колко е важна фотографията и как искате да сте похарчили малко повече и да наемете професионалист.

Наемането на сватбен фотограф не е цена, а инвестиция. 

В края на деня роклята ви влиза в шкафа, тортата се изяжда, а цветята ще загинат. Това е суровата реалност, смисълът тук е, че наемането на професионален сватбен фотограф е инвестиция. Може да не го видите в деня, но след сватбата, когато се върнете от медения си месец и  видите снимките и албума на сватбата си, тогава ще знаете, че си струва да наемете и да видите ползата от професионалната фотография.

6. ИМАТЕ САМО ЕДИН ШАНС

Това е вашият сватбен ден и се надяваме, че ще имате само един специален ден. Имате само един шанс да заснемете сватбения си ден, така че не забравяйте да се доверите и да имате доверие в своя фотограф.

Индустрията на сватбената фотография е  конкурентен пазар, когато става дума за сватбена фотография, има огромен избор, различни стилове, различни цени и пакети, както и различни хора. Така че след като сте решили стил и бюджет, вие ще бъдете в състояние да стесните кръга на избор, за да заснемете сватбения си ден.

Ако намалите бюджета на тортата си или за цветята, за да спестите малко, едва ли някой би разбрал и със сигурност няма да си спомня, след седмица вашата торта. След вашата сватба ще имате сватбени снимки, разказващи красива история с много невероятни спомени, ще имате това завинаги … Уверете се, че наемете професионален сватбен фотограф.

Вижте нашите ценови предложени тук