Когато става въпрос за планирането на вашата мечтана сватба и започнете да събирате разходите, свързани с всички различни неща, е разбираемо да започнете да търсите намаляване на разходите. Не пестете от фотограф за сватба!

Въпреки това, когато става въпрос за заснемане на вашия сватбен ден, ето 5 причини да не се грижите сами за вашата сватбена фотография и да попитате приятеля си или някой от семейството, който е получил хубава нова камера за Коледа.

ПОЛЗИТЕ ОТ НАЕМАНЕТО НА фотограф за сватба

Имаме 6 важни причини, поради които трябва да наемете професионален фотограф за сватба.

1. ИМА ПОВЕЧЕ ОТ СКЪПА КАМЕРА, ИМА УСЕТ ЗА ФОТОГРАФИЯ

По същия начин художник използва четка, дърводелец използва чук, а писателят използва химикалка, това са само инструменти, по този начин човекът ги използва, като произвежда невероятни творения.

Само защото имат всички тухли, инструменти и доставчици, за да построят къща, бихте ли се доверили на строител на непълно работно време с малко опит, за да построи къщата ви? Повече от вероятно бихте потърсили някой с дългогодишен опит и много щастливи и доволни клиенти, които биха ги препоръчали.

Искате някой, който знае как да използва камерата, който има опит да прави снимки в различна светлина, различни условия, да композира различни снимки и да ги изпълнява перфектно. Камерата не прави това, фотографът прави това и той е развил своите умения и знания чрез дългогодишен опит и много часове снимане. С това получавате последователност, не една или две зашеметяващи снимки, а цели албуми със стойност.

2. АМАТЬОР ОЗНАЧАВА ПОВЕЧЕ РАБОТА ЗА ВАС.

Професионален фотограф за сватба ще има дългогодишен опит в заснемането на сватби, той ще знае за снимките, които да направи, той ще знае къде да бъде в точното време, може да бъде оставен  да продължи работата си с пълно доверие, като знаете, че ще бъде там, където искате те да бъде.

Той също така предвижда, какво ще се случи по-нататък, той ще знае графика на деня, вече ще е намерил идеалното място за тези сладки снимки на булката и младоженеца при приготовленията, той ще знае идеалното място в църквата, денят на сватбата не е фотосесия, това е динамично събитие само с един шанс да заснемете тези моменти.

3. ЧУВСТВО НА ЛЕКОТА

Сватбите имат както позиращи моменти, така и екшън кадри. Може да сте поискали няколко групови снимки и позирани снимки, искате да се чувствате спокойно и професионалния фотограф за сватби трябва да може да ви накара да се чувствате комфортно и естествено, не сковано и неудобно, тези моменти са част от вашия сватбен ден, така че те трябва да бъдат забавни и приятни. Това умение е нещо, което идва от опита и от доверието.

Ако се чувствате спокойно, това ще се покаже на вашите снимки, това също ще означава, че се забавлявате повече, чувствате се удобно и не се притеснявате или стресирате, би било точно като да правите снимки с приятели, където няма натиск, просто спокойно забавление и красиви естествени снимки.

4. КАКВО СТАВА, АКО…

Какво ако…? Какво става, ако фотографът се разболее, има спешна ситуация, харддискът на компютъра му се е развалил? Най-лошият сценарий е, че изобщо няма да имате снимки от големия си ден! Професионалният фотограф има план Б – при крайна необходимост, ще намери кой да го замести, винаги има бакъп за своите снимки, съхранява вашите снимки за дълъг перион от време и не на последно място, ще ги обработи професионално. Аматьорът може да няма план Б и може да не е в състояние да си позволи да архивира всичко.

5. ТОВА Е ВСИЧКО, КОЕТО ИМАШ В КРАЯ

След като сватбата приключи, тогава има вълнение от гледането на вашите сватбени снимки, шанс да я преживеете отново, докато видите моменти от деня, които може да сте пропуснали, изрази върху снимки или набор от снимки, които показват момент в деня с гостите ви, който може да сте пропуснали.

Когато големият ден свърши, освен спомени всичко, което имате, са снимки, снимки, които са съкровище, снимки, които ще покажете на приятели, семейство и деца. Уверете се, че това са положителни спомени, а не книга, която ви напомня колко е важна фотографията и как искате да сте похарчили малко повече и да наемете професионалист.

Наемането на сватбен фотограф не е цена, а инвестиция. 

В края на деня роклята ви влиза в шкафа, тортата се изяжда, а цветята ще загинат. Това е суровата реалност, смисълът тук е, че наемането на професионален сватбен фотограф е инвестиция. Може да не го видите в деня, но след сватбата, когато се върнете от медения си месец и  видите снимките и албума на сватбата си, тогава ще знаете, че си струва да наемете и да видите ползата от професионалната фотография.

6. ИМАТЕ САМО ЕДИН ШАНС

Това е вашият сватбен ден и се надяваме, че ще имате само един специален ден. Имате само един шанс да заснемете сватбения си ден, така че не забравяйте да се доверите и да имате доверие в своя фотограф.

Индустрията на сватбената фотография е  конкурентен пазар, когато става дума за сватбена фотография, има огромен избор, различни стилове, различни цени и пакети, както и различни хора. Така че след като сте решили стил и бюджет, вие ще бъдете в състояние да стесните кръга на избор, за да заснемете сватбения си ден.

Ако намалите бюджета на тортата си или за цветята, за да спестите малко, едва ли някой би разбрал и със сигурност няма да си спомня, след седмица вашата торта. След вашата сватба ще имате сватбени снимки, разказващи красива история с много невероятни спомени, ще имате това завинаги … Уверете се, че наемете професионален сватбен фотограф.