Защо е такава цената на сватбения фотограф?

camera-lens-670x335

Защо е такава цената на Сватбения фотограф? Често бъдещите младоженци избират своя сватбен фотограф търсейки в Google. През този не така кратък процес попадат на различни пакети с различни цени. Разбира се цената е един от факторите, който накланя везните в полза на един или друг фотограф.
Защо е такава цената, не е ли „скъпо“? На този въпрос клиентите обикновенно нямат отговор.

Всъщност цената на сватбения фотограф, се формира от много фактори. Техника – всеки професионален сватбен фотограф разполага с поне 2 професионални фотоапарата, набор от професионални обективи, светкавици, няма да се впускам в дребните неща, като памет карти и други аксесоари пряко свързани с фото оборудването. Освен скъпата техника, която всеки един фотограф носи със себе си на всяко тържество, трябва да разполага с мощен компютър, професионален монитор, програми за обработка на фотографиите, хард дискове за съхранение на снимките и ред други неща.

Всичко това е важно за гарантиране качеството на услугата. Друг важен фактор е креативността на фотографа, в интернет може да разглеждаме море от снимки всички от различни фотографи, едни по хубави, други не толкова добри. Снимките са важни, защото те са това което остава от този важен и значим ден на всички младоженци, търсете креативност във вашия фотограф.

Количество и качество

Не на последно място е времето, което всеки фотограф отделя за заснемане и обработка на снимките. Обикновенно срокът е около 30 дни, а дори може да и повече. Обикновенно младоженците получават между 1500 и 2000 снимки от сватбеният ден, но всеки фотограф, прави много повече снимки, които след това подлежат на преглед, подбор и обработка. Сами, ще прецените колко време е необходимо за разглеждане на 2000 снимки,а представете си, че те са били 5000.
Не отчитам момента с нуждата от пътувания, тъй като при повечето сватби се изминават разстояния между различните дестинации – до друг град, ритуални зали, локация за фотосесия, ресторант.
Сватбеният фотограф, също може да даде насоки и препоръки за подготовката на едно сватбено тържество, той е бил на много! Избирайте разумно своя сватбен фотораф.

Цената на сватбения фотограф